ZANDCEMENTDEKVLOEREN

Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen en bedrijven wordt een vloer afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van geselecteerd zand, cement en water is ideaal om leidingen weg te werken. Leidingen voor water en elektra maar ook voor (vloer)verwarming. Is de harde, vlakke vloer droog, dan vormt deze een uitstekende ondergrond voor afwerking met de door jou gewenste vloerbedekking.

 

DROOGTIJD ZANDCEMENT DEKVLOER

De zandcement dekvloer droogt ongeveer 1 centimeter per week. Na 24 uur is de zandcement dekvloer beloopbaar. Dat is nog te vochtig voor het monteren van een afwerkvloer. Door aan de mortel een verharder toe te voegen, lukt het echter de droogtijd te verkorten.

 

ZANDCEMENT DEKVLOER AFWERKEN

Voor specialistische toepassingen is het goed de zandcement dekvloer verder af te werken. Zo is het mogelijk om de vloer te verdichten, te schuren, af te vlakken en superglad te polijsten met een vlindermachine. kan ook een slijtvaste laag aanbrengen door middel van een cementpapje. Dit voorkomt het ruw lopen van de vloer. R.Brons beschikt over een dieselpomp. Daarom hebben wij op locatie geen krachtstroom nodig

 

 

DROOGTIJD ZANDCEMENTDEKVLOER VERSNELLEN

Door toevoegen van versneller aan de mortel van een cementdekvloer kan de droogtijd verkort worden naar maximaal 7 dagen.